Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Ετοιμάζεται το πολεοδομικό σχέδιο ΒΙΠΑ Τατοϊου - Απαραίτητη η υποβολή "Δήλωσης ιδιοκτησίας" εντός 15νθημέρου


Με μώβ χρώμα η περιοχή που πολεοδομείται ως ΒΙΠΑ
Όπως μεγάλο μέρος της πόλης μας έτσι και η περιοχή εκατέρωθεν της Οδού Τατοίου αναπτύχθηκε άναρχα και απρογραμμάτιστα. Μεγάλες βιομηχανίες εγκατάστάθηκαν γιατί βρήκαν σχετικά φθηνή γη, κοντά στην Εθνική οδό, αλλά χωρίς σχέδιο! Και τώρα δικαίως - εν μέρει - μπορεί να διαμαρτύρεται ο κάθε επιχειρηματίας ότι πληρώνει δημοτικά τέλη αλλά οι υποδομές δεν υπάρχουν. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι όποιος έκανε επένδυση σε ένα χώρο χωρίς υποδομές θα τα αντιμετώπιζε αυτά τα προβλήματα.
Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Αχαρνών πρέπει να σταθεί αρωγός σε κάθε επιχείρηση, πολύ δε περισσότερο σε μεγάλες επιχειρήσεις εντός των ορίων του οι οποίες απασχολούν εκατοντάδες εργαζομένους.
Για το λόγο αυτό προωθείται πλέον η εκπόνηση του πολεοδομικού σχεδίου για τη περιοχή του ΒΙΠΑ όπως αυτό φαίνεται στο σχέδιο.
Τις επόμενες 15 ημέρες πρέπει οι ιδιοκτήτες οικοπέδων εντός της ανωτέρω περιοχής να προσέλθουν να τις δηλώσουν, καθώς στην πρώτη ανάρτηση δεν υπήρξε μεγάλη συμμετοχή.
Προγραμματίζουμε στο επόμενο διάστημα να γίνει η ανάρτηση του πρώτου πολεοδομικού σχεδίου για την περιοχή, το οποίο μπορεί να αποτελέσει την απαρχή για την ανάπτυξη της περιοχής με όρους βιωσιμότητας.