Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ολες οι αναθέσεις της ΔΗΦΑ στην τοπική αγορά


Ως γνωστόν κάθε δημόσια πράξη πλέον – και ευτυχώς που γίνεται έτσι – είτε συλλογικού οργάνου είτε άλλου οργάνου που ασκεί εξουσία δημοσιεύεται στη Διαύγεια. Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολη η διάχυση της πληροφορίας ακόμα και με αυτόν τον τρόπο.
Στη Δημοτική Φροντίδα Αχαρνών, προκύπτει η ανάγκη - για πρακτικούς λόγους - αναθέσεων χαμηλού προϋπολογισμού (κάτω των 15.000 ευρώ) οι οποίες πραγματοποιούνται με διαδικασίες απευθείας ανάθεσης.
Το πρόβλημα που συνήθως αντιμετωπίζει η ΔΗΦΑ είναι η απροθυμία προμηθευτών να συνεργαστούν με το Δήμο Αχαρνών ή τα Νομικά του Πρόσωπα όπως η ΔΗΦΑ εξαιτίας κακών προηγουμένων.
Στην παρούσα φάση όμως παρά την πολλή μεγάλη δυστοκία εξεύρεσης εσόδων δεν «φεσώνουμε» προμηθευτές. Αυτό είναι ζήτημα αρχής. Υπάρχει μια λογική καθυστέρηση έως 1 μήνα περίπου, λόγω διαδικασιών κυρίως, αλλά πάντα βρίσκεται τρόπος συνεννόησης και συνεργασίας με τους προμηθευτές ώστε να μην καθυστερούν οι πληρωμές.
Με αυτό το δεδομένο αλλά επιπλέον με την πραγματική ανάγκη η πληροφορία να διαχέεται στην τοπική αγορά, η ΔΗΦΑ στο εξής θα ενημερώνει εκτός της Διαύγειας ΚΑΙ μέσω του www.difa.gr ποιες προμήθειες είναι σε εξέλιξη και για τις οποίες αναζητούμε προμηθευτές με απευθείας ανάθεση. Στοχεύουμε δε με κάθε τρόπο, οι προμηθευτές να είναι επιχειρήσεις της πόλης μας.
Η διάχυση της πληροφορίας μέσω του www.difa.gr αυτό το στόχο έχει: Προμηθευτές της πόλης μας να εμπιστευτούν τη ΔΗΦΑ ώστε να είναι δυνατή η συνεργασία και έστω αυτά τα μικρά ποσά να κατευθύνονται σε τοπικές επιχειρήσεις.  
Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος
Πρόεδρος ΔΗΦΑ 

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013