Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Δικαίωση και συνέχεια… με αφορμή την υπόθεση Αμυγδαλέζα


Δεν θα ασχοληθώ με όσα τραγελαφικά και θεατρινίστικα  συμβαίνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν με εκφράζουν. Σκέφτομαι αλλιώς και ευτυχώς δεν είμαι ο μόνος.
Θα ασχοληθώ με τα σημαντικά, αυτά που μας ενώνουν και αυτά που προάγουν το κοινό συμφέρον.
Ένα από αυτά είναι το Κτήμα της Αμυγδαλέζας και αξιοποίησή του. Στο Δημοτικό Συμβούλιο χθες, η Δημοτική Αρχή έφερε προς ψήφιση την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Ελληνική Αστυνομία.
Μεταξύ άλλων ο Δήμος Αχαρνών θα λαμβάνει μίσθωμα 550.000 ευρώ ετησίως για το χώρο των σχολών της αστυνομίας και ρυθμίζονται διάφορα άλλα θέματα να οποία αν προχωρήσουν θα επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητα των δημοτών.
Θα αναφέρω κυρίως  γιατί αισθάνομαι δικαιωμένος. Γιατί οι προσπάθειές μας ως δημοτική αρχή δεν πήγαν χαμένες. Τα 3,5 χρόνια το θέμα της Αμυγδαλέζας το παλέψαμε νομικά με αποτέλεσμα  το μνημόνιο που ψηφίστηκε χτες να το έχουμε δημιουργήσει  εμείς κατά 80% και πλέον. Με νομικά μέσα και πολιτικές παρεμβάσεις  η Αστυνομία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υποχώρησε μπροστά στα δίκαια αιτήματά μας. Όμως δεν  προλάβαμε να το υπογράψουμε όσο ήμασταν διοίκηση.
Όμως αισθάνομαι ευτυχής γιατί μια νέα δημοτική αρχή έρχεται να συμπληρώσει και να επαυξήσει τα κέρδη. Το 80%, το έφτασε παραπάνω.
Κατά την άποψη μου αυτή πρέπει να είναι η λογική της εκάστοτε διοίκησης. Να έχει πνεύμα συνέχειας όσων θετικών δημιουργήθηκαν από τους «αντιπάλους».
Δεν κρύβω ότι κινήσεις ρεβανσισμού με ενοχλούν. Και έχουν υπάρξει τέτοιες. Όμως τα μεγάλα θέματα είναι μπροστά. Και αυτά μόνο με κοινή δράση και συνεργασία θα φέρουν κέρδη στο δημότη.
Γι’ αυτό χθες ήμασταν εκεί, σύμφωνοι με τη διοίκηση, σύμφωνοι με το μνημόνιο συνεργασίας που για την πόλη μας μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει.


υγ: Η όλη διαδικασία όπως την είχαμε ξεκινήσει δεν είχε να κάνει με το Κέντρο Μεταναστών. Είχε προηγηθεί άλλωστε. Το πώς θα αντιμετωπίσει αυτό το θέμα η διοίκηση δεν μπορώ να το γνωρίζω, αλλά πάλι εδώ μαζί θα είμαστε αν προκύψει κάτι καλό.  

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Ευχές για το 2015