Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Μια πόλη όμηρος ενός "συμπολίτη" με εμμονές: 400.000 ευρώ για λακκούβες φεύγουν από την πόλη μας


Αυτά τα χρόνια που υπηρέτησα στη διοίκηση τον Δήμου Αχαρνών σε διάφορες θέσεις συνάντησα αρκετές φορές σε ορισμένους ανθρώπους ή ομάδες ανθρώπων τη στείρα άρνηση για να προχωρήσει οτιδήποτε.
Κορυφαία περίπτωση «συμπολίτη» μας αυτού του είδους είναι ο κ. Κώστας Ζίγκηρης δημοσιογράφος που διαχειρίζεται το Ελευθερο Βήμα Αχαρνών.
Ο κ. Ζίγκηρης σήκωσε τις τελευταίες μέρες προ των εκλογών όλο το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Κασσαβού. Η παράταξη του τελευταίου, έκανε σημαία τα δημοσιεύματα του κ. Κώστα Ζίγκηρη, ενός ανθρώπου με εμμονές, και εκπεφρασμένη εμπάθεια έναντι του Σωτήρη Ντούρου και συνεργατών του.
Τα δημοσιεύματα του κ. Ζίγκηρη βασίζονται πάντα στην εξάντληση της τυπικότητας με βάση τη νομοθεσία και καθόλου στην ουσία για τα θέματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας. Και δεν μένει ο ίδιος πάντα στη δημοσίευση τέτοιων ανούσιων θεμάτων. Προβαίνει διαρκώς σε καταγγελίες αφού  ο ίδιος εκτός από δημοσιογράφος έχει ανακηρυχθεί σε αυτόκλητο εισαγγελέα.

Έχει λοιπόν προβεί σε εκατοντάδες καταγγελίες. Στις περισσότερες από αυτές οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας δεν απαντούν.
Δυστυχώς όμως ασχολήθηκαν με μια υπόθεση όπου η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια ακύρωσε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ο Δήμος Αχαρνών με χρηματοδότηση 400.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής θα αποκαθιστούσε τα προβλήματα σε αρκετούς δρόμους της πόλης. Με λίγα λόγια ο Δήμος Αχαρνών εξασφάλισε 400.000 ευρώ για λακκούβες αλλά ΔΕΝ θα τα πάρει εξαιτίας μιας ανούσιας και ανώφελης καταγγελίας.
Το ζήτημα έχει δύο διαστάσεις:
Μια τυπική και μια ουσιαστική
Το τυπικό πρόβλημα που ανακαλυψε ο κ. Ζίγκηρης ήταν ότι η απόφαση λήφθηκε σε έκτακτο και όχι σε προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο!!!
Με αυτό το τυπικό πρόβλημα μόνο ένα μυαλό γεμάτο εμμονές όπως του κ. Ζίγκηρη θα μπορούσε να ασχοληθεί. Η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια δεν θα ασχολιόταν σε καμία περίπτωση αν δε γινόταν η καταγγελία. Ποιος είναι  ο λόγος που ο κ. Ζίγκηρης προέβει στην καταγγελία στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια με την οποία ακυρώθηκε η απόφαση;
Ε γ ώ   σ η κ ώ ν ω   τ α   χ έ ρ ι α   ψ η λ ά ! 
Υπάρχει νοήμων άνθρωπος στην πόλη μας ο οποίος μπορεί να το εξηγήσει; Δεν το πιστεύω!
Η μόνη εξήγηση που δίνω όλα αυτά τα χρόνια με βάση τη δράση του κ. Κώστα Ζίγκηρη, είναι ότι ικανοποιείται, όταν βρίσκει τρόπους να σταματάει κάθε διαδικασία για το καλό της πόλης και των δημοτών. Προφανώς μόνο ιατρικά μπορεί να υπάρξει ανάλυση του φαινομένου.

Ποια είναι όμως η ουσία για τον συμπολίτη μας, τον κάτοικο των Αχαρνών, για όλους εμάς;;;
Ότι ένα τεράστιο πρόβλημα της πόλης που το βιώνουμε καθημερινά και είναι από τους λόγους που δεν επανεκλεγήκαμε θα παραμένει άλυτο. Οι λακκούβες για τις οποίες όλοι καθημερινά βρίζουμε και κινδυνεύουμε θα είναι εκεί.
Ενας  ε μ μ ο ν ι κ ό ς   ά ν θ ρ ω π ο ς  θα έχει γυρίσει αυτάρεσκα στο σπίτι του στη Νέα Φιλαδέλφεια (ποσο αρρωστημένο είναι ένας που ΔΕΝ μένει στην πόλη μας να προβαίνει συνεχώς σε καταγγελίες για το Δημο Αχαρνών)  επειδή  για ακόμα μια φορά έκανε μια καταγγελία από εμπάθεια και κακία και τέλος εμείς οι δημότες θα κυκλοφορούμε σε δρόμους με λακκούβες.

Α.. και ο Ντούρος έχασε!

Και μια αφιέρωση στον κ. Ζίγκηρη (κλεμμένη)
Τι φταίει;
-Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
-Φταίει ο θεός που μας μισεί!
-Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
-Φταίει πρώτ’ απ’ όλα το κρασί!
“ποιος φταίει; Ποιος φταίει;… κανένα στόμα
δεν τόβρε και δεν τόπε ακόμα.
(Κώστας Βάρναλης)