Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Ενα αφιέρωμα σε όσους χτες δεν κοιμήθηκαν: Ανικανότητα και πολιτική συνδιαλλαγή ενάντια στην ποιότητα της ζωής μας.


9 το πρωί. Δεν ξέρω αν μπορεί ένας άυπνος να εκφραστεί νηφάλια. Θα εκφραστώ όπως νοιώθω χωρίς στρογγυλέματα. Όπως πολλοί στην πόλη μας, έτσι και εγώ ξενυχτήσαμε για ένα κωλογάμο ή όποια άλλη «πολιτιστική εκδήλωση» είχαν χτες οι ρομά της Αγίας Σωτήρας.

Συμπεριφορές απόλυτης απαξίωσης του κράτους, του Δήμου, της Αστυνομίας, των νόμων, της κοινωνικής ηρεμίας, με απόλυτη ανοχή από την πλευρά των αρχών.

Αυταπάτες δεν έχω. Καλώς ή κακώς, αυτή η απροσάρμοστη (με ευθύνη του κράτους) κοινωνική ομάδα πρέπει κάπου να διαβιεί. Και μεταξύ άλλων περιοχών το Μενίδι έχει επιλεγεί για να μένουν εδώ.

Το κράτος λοιπόν έχει βολευτεί με αυτή την κατάσταση.  Δεν έχει λόγο να ασχοληθεί μαζί τους, γιατί τους μόνους που ενοχλούν είμαστε εμείς, που μένουμε εδώ. Το κράτος δεν ενοχλείται.  Ο Δήμος Αχαρνών με τη σημερινή του διοίκηση κοιμάται όρθιος, ή μάλλον έχει συμφέρον να κοιμάται την ώρα που εμείς μένουμε ξύπνιοι.

 Ήρθα στη δουλειά για ένα γαμομεροκάματο της πλάκας με νεύρα, την ίδια ώρα που αυτοί ζουν αρχοντικά από την πρέζα και τα γλεντάνε στα πανυγύρια τους.

Δεν θα αναφερθώ στις ευθύνες της αστυνομίας. Η αστυνομία υπακούει στις πολιτικές του κράτους και της πολιτείας.

Θα έρθω όμως στις ευθύνες του Δήμου και της σημερινής διοίκησης. Είναι υποχρέωσή μου να το κάνω κυρίως ως θιγόμενος κάτοικος αλλά και ως δημοτικός σύμβουλος.

Ο Δήμος Αχαρνών, δεν έχει δυνάμεις καταστολής. Δεν μπορεί να μπουκάρει την ώρα που όλοι αυτοί οι απροσάρμοστοι πουλάνε πρέζα ή έχουν τη μουσική στη δια πασών. Έχει υπηρεσίες  όμως που αν έκαναν μεθοδικά τη δουλειά τους  και με πολιτική βούληση,  θα είχαμε αποτέλεσμα.

Γαμώ το κερατό μου, εσείς στη διοίκηση του δήμου, τι κάνετε 2 χρόνια πέρα από φωτογραφήσεις με υπουργούς, αστυνομικούς διευθυντές και άλλους δήθεν υπευθυνοανευθυνους;

Τι κάνει η πολεοδομία, στην Κύπρου για την οποία είναι ξεκάθαρο ότι έχει πολιτική γραμμή να μην πειράξει αυτά που ξαναχτίστηκαν ενώ τα είχαμε γκρεμίσει;

Ανοχή για να μην πω πολιτική συνδιαλλαγή δείχνουν όλα αυτά.  Δεν θα ξεχάσω με τίποτα την εικόνα, την ώρα που γινόντουσαν κατεδαφίσεις μέλη της σημερινής διοίκησης να είναι μέσα στα γκρεμίσματα και να πουλάνε εκδούλευση στους αυριανούς ψηφοφόρους τους.

Να μην ξεχάσω. Σήμερα το δούλεμα των δημοτών της πόλης μας θα συνεχιστεί. Υπάρχει Πρόσκληση του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας στην οποία ζητάει από εμάς τους κατοίκους να τους κάνουμε προτάσεις. Τι προτάσεις να κάνουμε ρε
Διαβάστε την πρόσκληση και γελάστε με τα χάλια μας:
Σας καλούμε να προσέλθετε την Πέμπτη 22/09/2016 και ώρα 18:30 στη συνεδρίαση  του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας & Εγκληματικότητας - Κοινωνικής Παρέμβασης, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας (2ος όροφος), προκειμένου να συζητηθεί το παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης:

1. "Ενημέρωση - Προτάσεις Προγραμματισμού Δράσεων ενόψει της συνάντησης που θα γίνει με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη"

*** Για να προλάβω πιθανές ευαισθησίες: δεν υπάρχει ούτε κοινωνική πολιτική ένταξης από το Δήμο. Γενικά δεν υπάρχει τίποτα, πέρα από τα ένα σωρό επιδόματα που τους πληρώνουμε για τις αλχημείες που κάνουν. Μόνο η Μητρόπολη κάνει μια προσπάθεια αλλά τι να κάνει κι αυτή μόνη της.