Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Τεράστια η φτώχεια της αντιπολίτευσης στο Δήμο Αχαρνών




Διοίκηση καλή από μόνη της δεν υπάρχει. Ο έλεγχος της αντιπολίτευσης είναι απαραίτητος για τη σωστη λειτουργία του Δήμου.
Όμως, με εξαίρεση ελάχιστες και μεμονωμένες περιπτώσεις η αντιπολίτευση του Δήμου Αχαρνών είναι φτωχή, αλλά κυρίως κατώτερη των περιστάσεων. Άλλωστε οι περισσότεροι από του Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης είναι εκεί για να στηρίξουν το παρελθόν τους και όχι το μέλλον του Δήμου.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής μεταξύ άλλων είχαμε θέμα συζήτησης άλλων την εξέταση ενστάσεων για την ένταξη της περιοχής των Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο σχέδιο πόλης. Οι περισσότεροι κάτοικοι που παραυρέθηκαν στο Συμβούλιο ήταν όσοι κατέχουν ιδιοκτησίες κάτω από τους πυλώνες. Δυστυχώς με τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα οι ιδιοκτησίες που βρίσκονται κάτω από πυλώνες δεν μπορούν να ενταχθούν στο σχέδιο. Αυτό είναι το δεδομένο. Προφανώς και είναι αισχρό μια ιδιωτική ανώνυμη εταιρία όπως η ΔΕΗ να είναι αιτία κάποιοι να μην μπορούν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους που με κόπους απέκτησαν. Αλλά αυτό είναι όμως άλλο θέμα και δεν αντιμετωπίζεται με αποφάσεις καταδίκης του ΔΣ, τη στιγμή που η κεντρική διοίκηση ακολουθεί άλλους δρόμους. Με τα έως τώρα δεδομένα η ένταξη τους είναι δύσκολη. Απαιτείται έξυπνος χειρισμός για να καμφθεί η κεντρική διοίκηση και κυρίως η ΔΕΗ να είναι αναγκασμένη να υποκύψει. Η επιλογή της Δημοτικής Αρχής είναι να προχωρήσει όλη η υπόλοιπη περιοχή και η ζώνη διέλευσης των πυλώνων  να αντιμετωπιστεί ξεχωριστά, με ειδικό χειρισμό, χωρίς να θίγονται όμως όλες οι υπόλοιπες ιδιοκτησίες.
Η αντιπολίτευση τι υποστήριξε; Να μπουν όλες οι ιδιοκτησίες με προφανή και ιδιοτελή στόχο να απορριφθεί εκ νέου το σχέδιο πόλης και να έρθει ως σωτήρας στις επόμενες εκλογές ο κάθε υποψήφιος Δήμαρχος.
Με παλαιοκομματικές λογικές που μας έφτασαν ως χώρα, μέρος της αντιπολίτευσης με προεξάρχοντα τον αρχηγό των υποσχέσεων κ. Κασσαβό έσπρωχνε το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου προς μια απόφαση που θα κατέστρεφε όλη την περιοχή των Ξενοδοχοϋπαλλήλων.  Είναι προφανές ότι δεν υποκύψαμε. Αλλά ο δημότης αυτής της πόλης πρέπει καλά να γνωρίζει που τελειώνει η αλήθεια και που ξεκινάει το ψέμα και κυρίως πρέπει να ενημερώνεται.
Υπάρχει κάτι επίσης που στο ΔΣ της Παρασκευής μου έκανε φοβερή εντύπωση. Το γεγονός ότι ο «Περιβαλλοντολόγος» κ. Κασσαβός δεν ψήφισε το θέμα «Έγκριση Σχεδίου προγραμματικής σύμβασης με το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την : «Ενεργειακή, περιβαλλοντική και βιοκλιματική αξιολόγηση δομημένου περιβάλλοντος του Δήμου,  σχεδιασμός  και επιστημονική και τεχνική ωρίμανση σχετικών δράσεων». Ομολογώ ότι έμεινα έκπληκτος γιατί οι προφάσεις του ήταν αστήρικτες.
Καλή και θεμιτή η φιλοδοξία κάποιου να γίνει δήμαρχος. Αλλά υπάρχουν όρια. Και κάποιοι δεν φαίνεται να τα υπολογίζουν!